Colirrojo tizón

Colirrojo tizón
Nome científico Phoenicurus ochruros
Nome común Borrallenta das casas
Lonxitude 14-15 cm
Envergadura 23-26 cm
Población 300 aves, enero
Parellas 50-100 parejas
Tendencia Estable
Ameaza Sin datos
Notas da especie
Se observa a menudo en edificios, roquedos y en el litoral; emite un "guec-guec" nervioso. Canto breve, silbante, alternando con notas raspantes. Se alimenta de insectos.

Ver outras especies